top of page

Gezondheid

Medicatie

In uitzonderlijke gevallen kan een ouder aan de school vragen om medicatie toe te dienen aan een kind. Dit moet bevestigd worden door een ingevuld medicatieformulier van de dokter met juiste dosering en toedieningswijze.

De school dient niet op eigen initiatief medicatie toe aan een zieke leerling.

Gezonde voeding

Oog voor lekkers_logo

We voorzien 3 maal per week fruit voor alle kleuter en eerste graad in de ochtendspeeltijd. In de hogere klassen wordt er gestimuleerd om een gezond tussendoortje te voorzien. Snoep wordt sterk afgeraden op school. Enkel op verjaardagen is er een kleine snoeptraktatie voorzien vanuit de school voor de klas van de jarige.

Voor de warmeters werken we samen met traiteursbedrijf 'Delimeal'. Hiervoor verwijzen we graag naar hun visie. Evenwichtige voeding met duurzame producten wordt door hen aangeboden. Hun maaltijden worden vers en professioneel bereid.

Water en andere dranken

Op school worden suikerhoudende dranken afgeraden. Het drinken van water of melk wordt gestimuleerd in zowel klas als eetzaal. Kleuters drinken water uit een meegebracht (herbruikbaar) flesje. Leerlingen uit het lager brengen elk hun eigen drinkfles mee. Er mag de hele dag door gedronken worden. Er is een waterdispenser voorzien voor iedereen waar zowel plat, spuit en gekoeld water uit getapt kan worden.

Luizenbeleid

(c) Aqualex

Bij vaststelling van luizen bij uw zoon/dochter vragen wij u de school zo snel mogelijk te contacteren. Daarna komt er op school een 'kriebelteam' langs om de volledige klas te controleren op luizen. Bij vaststelling worden brieven meegegeven aan alle leerlingen van de desbetreffende klas. Leerlingen met luizen worden opgevolgd. Hardnekkige gevallen worden doorgegeven aan het CLB. Dit alles wordt discreet gecommuniceerd.

bottom of page